Over ons

Historie

Dansgroep Mix

Dansgroep Mix is in 1967 begonnen als een kleine dansmarietjesgroep met een handvol leden. In de meer dan vier decennia die daarop volgden is Dansgroep Mix uitgegroeid tot een volwaardige dansgroep die verschillende dansstijlen aanbiedt voor jong en oud.

In de jaren ’70, ’80 en ’90 participeerden de verschillende dansgroepen in nationale en internationale wedstrijden op het gebied van Garde- en Showdans. Dit leverde regelmatig Nederlandse en Europese titels en prijzen op, waardoor de prijzenkast van Mix er tegenwoordig goed gevuld bij staat.

Dansgroep Mix werd en wordt regelmatig uitgenodigd voor optredens en deelname aan dansprojecten in binnen- en buitenland. Een greep uit de ervaringen: Carnavalsconcerten van het Limburgs Symphonie Orkest, Nederlandse Dansdagen, Amateur Dans Festival Limburg, Danscircuit Amateurdans Limburg, Het Parcours te Maastricht, Carnaval zonder Grens, en een groot aantal carnavalszittingen.

Vandaag de dag ligt de nadruk niet meer op het deelnemen aan wedstrijden. De vereniging focust op een drietal doelen: het verzorgen van Garde- en Showdans optredens voor verschillende gelegenheden; het bevorderen van verschillende danstechnieken; en de mogelijkheid bieden om met plezier te dansen en bewegen.

De dansdocenten komen direct uit het werkveld en zijn professioneel geschoold. Ook worden er af en toe lessen verzorgd door gastdocenten uit verschillende dansgezelschappen. Daarnaast biedt Dansgroep Mix aan studenten van de Dansacademie of MBO Dans de mogelijkheid om stage te lopen, waardoor ze vertrouwd kunnen raken met het geven van danslessen en het reilen en zeilen van een dansvereniging.

Na meer dan vijf decennia danservaring en -plezier blijft Dansgroep Mix aan de weg timmeren. Immers, de danswereld is constant in ontwikkeling.

Docenten
0
Vrolijke dansers
0
Jaar actief
0
Informatie

Onderwerpen

Statuten

Dansgroep Mix is een stichting die statutair de naam draagt “Stichting Beheer Dansgroep Mix”. Onder deze stichting staat de vereniging Dansgroep Mix, met de dansende leden als lid. Leden kunnen de statuten vrijblijvend ter inzage verkrijgen via de secretaris of voorzitter. Het huishoudelijk reglement van de vereniging kan op aanvraag verstrekt worden. Leden onder de 16 jaar worden wettelijk vertegenwoordigd door hun ouders of voogd.

AVG

Bekijk hier onze Privacy Policy. In dit document staat duidelijk beschreven hoe Dansgroep Mix omgaat met de verzamelde persoonsgegevens van o.a. haar leden. Mochten er vragen zijn, neem dan contact op met onze Functionaris Gegevensbescherming, Lindy Roebroeks, via info@dansgroepmix.nl. 

Bestuur
Het bestuur bestaat uit de volgende personen:
 
Voorzitter: Loes Bastings
Secretaris en functionaris gegevensbescherming: Lindy Roebroeks
Penningmeester: Suzanne Smeijsters
Bestuurslid Technische Staf: Kim Martens 
Bestuurslid PR: Céline Roebroeks
Algemeen Bestuurslid: Eefje Moors en Chantal Zinken
Teams

De taken en activiteiten binnen de vereniging zijn onderverdeeld in verschillende teams die ieder een andere verantwoordelijkheid dragen.

 

Team Technische Staf:
De Technische Staf bestaat uit de dansdocenten en een adviseur Techniek en Dans. Zij verzorgen niet alleen de danslessen en trainingen, maar houden zich ook bezig met de indeling van de groepen, het aanstellen van nieuwe docenten, het evalueren van de lessen, het inbrengen van ideeën over kostuums, en het choreograferen van dansen voor de optredens.

 

Team Kostuums en Kleding:
De leden van het Kostuums en Kleding Team zorgen ervoor dat de kostuums van de dansers piekfijn in orde zijn. Ze ontwerpen nieuwe kostuums, zoeken materialen en stoffen hiervoor uit, naaien nieuwe kostuums, vermaken bestaande kostuums, wassen en strijken de kostuums na optredens, etc.

 

Activiteitenteam:
Het Activiteitenteam organiseert verschillende activiteiten die bijdragen aan de maatschappelijke betrokkenheid van de vereniging, en extra inkomsten voor de verenigingskas opleveren. De activiteiten worden uitgevoerd met de vrijwillige hulp en medewerking van ouders en leden.

Een overzicht van de activiteiten:

  •  Oud papier ophalen: 1 keer per maand, op de laatste woensdag van de maand;
  • Toezicht houden op de papiercontainer in Herkenrade;
  • Wafelactie aan het eind van december. De wafels worden gebakken door de ouders en deur-aan-deur verkocht door de jeugdleden;
  • Meehelpen tijdens de Mergel- Heuvelland Wieler Tweedaagse, elk jaar in september in Sint Geertruid. Er wordt o.a. hulp geboden bij de inschrijvingen, achter de bar en in de keuken;
  • Grote Club Aktie Loterij in oktober. De loten worden verdeeld onder de jeugdleden en door hen verkocht.
  • Anjercollecte (Prins Bernhard Cultuurfonds) in het voorjaar. De jeugdleden collecteren huis-aan-huis.